OM MAARNIIS


Farger gjør meg glad. Garn gjør meg glad. Sånn startet det hele.

Bak garnet og instagramprofilen @maarniis finner du meg! Jeg heter Marin og leker med garn og farger på kveldene når jeg er ferdig med jobb og barna er lagt. Min visjon er å dele gleden jeg får av håndfarget garn med dere. Hvert hespe er unikt og jeg farger i små kvanta, i de fargene jeg liker, når jeg har tid. Håper du finner noe du liker!

Jeg har valgt å begrense meg til tre baser for øyeblikket, alle fingering weight, 400-425 meter per 100 gram. Bella er min 100% merino og passer til alt unntatt sokker, da ville jeg heller valgt Jacob som har 25% nylon. Hvis du trenger litt glitter i livet ditt er Edward basen for deg, både nylon og stellina som gjør seg supert alene eller som en liten ekstra finish på prosjektet ditt.

Jeg oppgir ikke strikkefasthet siden det avhenger av hvor stramt du strikker. Jeg anbefaler pinne 2,5 til 4 mm men strikk en prøvelapp og se om du liker hvordan det ser ut og mål strikkefastheten din etterpå. Tenk gjerne på at alt garnet mitt er superwashbehandlet og derfor kan vokse etter vask!

Et lite tips for å få håndfarget garn til å bli fint i alle slags plagg er å alternere tråden du strikker med, spesielt i overgangen mellom hesper. Hvordan fargen spres avhenger av måten garnet er farget på, strikkefastheten din og omkretsen på det du strikker. Noen liker ikke at fargen samler seg opp på et område men andre synes det er morsomt - du bestemmer selv!

Ikke vær redd for å ta kontakt om du har noen spørsmål, du finner meg på Instagram @maarniis eller send en mail til maarniis@gmail.com